Vendosni fjalën kyçe....

Nikki Haley humb primaret në Nevada, ishte e vetmja kandidate kryesore në garë, Trump s’mori pjesë


Kandidatja republikane presidenciale Nikki Haley pësoi një humbje të turpshme në zgjedhjet paraprake të Nevadës të martën, duke përfunduar pas fletëvotimeve të shënuara “asnjë nga këta kandidatë” nga mbështetësit e Donald Trump, sipas Edison Research.

Haley, rivalja e fundit e mbetur ndaj kandidatit kryesor Trump për nominimin presidencial republikan, ishte e vetmja kandidate kryesore republikane që kontestoi zgjedhjet paraprake të partisë në Nevada të martën. Trump nuk ishte në fletën e votimit, shkruan Reuters.

Ish-Presidenti Trump do sigurojë të gjithë delegatët e Nevadës në një votim të veçantë grupi parlamentar të enjten, ndërsa ai po i afrohet arritjes së nominimit pas fitoreve të njëpasnjëshme në Ioëa dhe Neë Hampshire.

Trump nuk konkurroi në zgjedhjet paraprake të së martës, të cilat nuk kishin asnjë peshë në garën e emërimit presidencial republikan. Haley nuk është në fletën e votimit në grupin e të enjtes.

Votuesit republikanë mund të shënojnë fletëvotimet e tyre “asnjë nga këta kandidatë” në zgjedhjet paraprake të së martës dhe Haley ka inatosur Trump-in duke kundërshtuar të largohet nga gara për nominimin e republikanëve.

Me mbi dy të tretat e votave të republikanëve të numëruar, Haley kishte 32% të votave, ndërsa “asnjë nga këta kandidatë” kishin mbi 61%, sipas Edison Research.