Vendosni fjalën kyçe....

Bitcoin arrin vlerën rekord të të gjitha kohërave


Bitcoin arriti kulmin e tij historik të mërkurën pasi debutimi në tregun e të fondit të parë të shkëmbyer me kripto (ETF) nxiti interesin e investitorëve ndaj kriptovalutave.

Monedha kryesore dixhitale në botë arriti mbi 66,700 dollarë dhe ishte mbi 7% nga një ditë më parë, sipas të dhënave të CoinMarketCap.

Strategjia Bitcoin e ProShares ETF, e cila filloi tregtimin të martën, u jep investitorëve një mundësi për të blerë dhe shitur bitcoin përmes kontratave të së ardhmes në vend që ta zotërojnë atë plotësisht. E ardhmja e Bitcoin ETF u bë e para e këtij lloji që fitoi miratimin rregullator në SHBA para fillimit.

ProShares thuhet se pa më shumë se 24 milionë aksione që ndryshuan dorë në debutimin e saj, duke e bërë atë fillimin e dytë të fondit më të tregtuar të të gjitha kohërave, duke prodhuar mbi 1 miliard dollarë qarkullim, raportoi Bloomberg.