Vendosni fjalën kyçe....

Parlamenti francez miraton pasaportën e vaksinës


Parlamenti i Francës dha miratimin përfundimtar të dielën për masat e fundit të qeverisë për të trajtuar virusin COVID-19, duke përfshirë një leje vaksinimi të kundërshtuar nga protestuesit kundër vaksinës.

Ligjvënësit në dhomën e ulët të parlamentit votuan 215 pro dhe 58 kundër, duke i hapur rrugën hyrjes në fuqi të ligjit në ditët në vijim.

Ligji i ri, i cili pati një rrugë të ashpër në parlament me partitë opozitare që i konsiderojnë disa nga dispozitat e tij shumë të vështira, do t’u kërkojë njerëzve që të kenë një certifikatë vaksinimi për të hyrë në vende publike si restorante, kafene, kinema dhe trena në distanca të gjata.

Aktualisht, personat e pavaksinuar mund të hyjnë në vende të tilla me rezultatet e një testi të fundit negativ për COVID-19. Gati 78% e popullsisë është plotësisht e vaksinuar, sipas Ministrisë së Shëndetësisë të shtunën.