Vendosni fjalën kyçe....

WhatsApp shtyn afatin konfuzues për pranimin e kushteve të privatësisë


WhatsApp ka zgjatur afatin deri në të cilin dy miliardë përdoruesit e saj ose duhet të pranojnë termat dhe kushtet e përditësuara ose të ndalojnë përdorimin e shërbimit.

Data fillestare e ndërprerjes ishte 8 shkurt, por përdoruesit tani kanë kohë deri në 15 maj për të marrë masa.

Firma u kritikua për dërgimin e njoftimit, i cili dukej se sugjeronte ndryshime në të dhënat që do të ndante me kompaninë e saj mëmë Facebook.

Ajo tha se kishte pasur “konfuzion” në lidhje me mesazhin e saj.

Që kur njoftimi doli në të gjithë platformën e saj, miliona njerëz në të gjithë botën kanë shkarkuar aplikacione alternative të mesazheve të koduara të tilla si Signal dhe Telegram.

Në një postim në blog, WhatsApp tha se mesazhet personale ishin gjithmonë të koduara dhe do të mbesin private. Por, shtoi se praktika e ndarjes së disa të dhënave të përdoruesit me Facebook nuk ishte e re dhe nuk do të zgjerohej.

Përditësimi përfshin opsione të reja që njerëzit do të duhet t’i dërgojnë një biznesi në WhatsApp dhe ofron transparencë të mëtejshme në lidhje me mënyrën se si ne mbledhim dhe përdorim të dhëna“, tha ajo.

Në një postim të mëparshëm të Pyetjeve më të Shpeshta(FAQ), WhatsApp shpjegoi se të dhënat që tashmë ndan me kompanitë e tjera të Facebook përfshijnë:

  • numrin e telefonit dhe informacionin tjetër të dhënë gjatë regjistrimit (siç është emri)
  • informacion në lidhje me telefonin tuaj, duke përfshirë markën, modelin dhe kompaninë e lëvizshme
  • adresa juaj IP, e cila tregon vendndodhjen e lidhjes suaj të internetit
  • çfarëdo pagese dhe transaksioni financiar i bërë përmes WhatsApp

Megjithatë kjo nuk zbatohet në Evropë dhe Mbretërinë e Bashkuar, ku ekzistojnë ligje të ndryshme të privatësisë.