Vendosni fjalën kyçe....

Hondurasi do të zhvendosë ambasadën e tij në Jeruzalem


Hondurasi do të zhvendosë ambasadën e saj në Jeruzalem këtë vit dhe Izraeli do të hapë një ambasadë në kryeqytetin e Hondurasit, tha zyra e kryeministrit izraelit, Benjamin Netanyahu.

Izraelitsot.com shkruan se Hondurasi do të zhvendosë ambasadën e tij në Jeruzalem këtë vit dhe Izraeli do të hapë një ambasadë në kryeqytetin Honduras të Tegucigalpa.

Të dy ambasadat e reja do të hapen në fund të vitit 2020.

Njoftimi vjen pas një bisede të realizuar të dielë, midis kryeministrit Benjamin Netanyahu dhe presidentit të Hondurasit Juan Orlando Hernández.

“Me flamujt e tyre që valëviten në kryeqytetet e të dy vendeve, Izraeli dhe Hondurasi deklarojnë qëllimin e tyre për të përfunduar planin e veprimit para fundit të vitit aktual, me një hapje dhe përurim të ndërsjellë të ambasadave të tyre në kryeqytetet kombëtare, Tegucigalpa dhe Jeruzalem”, thuhet në deklaratë.

VINI RE: Ky artikull është pronë intelektuale e IzraeliSot.com