Vendosni fjalën kyçe....

Google Maps rikthehet në orën Apple pas tre vite zhdukje


Google Maps së shpejti do të kthehet në Apple Watch pasi u zhduk papritmas tre vjet më parë.

Aplikacioni i ri, i cili përfshin udhëzime hap pas hapi dhe kohën e parashikuar të mbërritjes, do të jetë në dispozicion për t’u shkarkuar gjatë javëve të ardhshme, tha Google.

Këtë herë, Maps është një aplikacion i pavarur në dispozicion në dyqanin e aplikacioneve Apple Watch – paksa nga një ndryshim nga versioni i saj i mëparshëm, kur përdoruesit e iPhone duhej të shkarkonin aplikacionin Google Maps Google, pastaj ta përdorin atë si një shtesë në Watch e tyre. Disa aplikacione të tjera, si Amazon dhe eBay, tërhoqën mbështetjen e aplikacioneve të tyre iOS për Apple Watch në 2017 pa ofruar një shpjegim, sipas raporteve të mëparshme.

Google (GOOGL) gjithashtu po lëshon një azhurnim këtë javë që do të zgjerojë pajtueshmërinë e aplikacionit të tij Maps me sistemin CarPlay të Apple. Kjo do të thotë që përdoruesit mund të dëgjojnë muzikë ose të kontrollojnë kalendarin e tyre në një shfaqje krah për krah të Google Maps. Hartat shfaqen në të majtë të ekranit dhe tipare të tjera, si muzika, shfaqen në të djathtë.

Sistemi informim-argëtim CarPlay i Apple është në dispozicion në 97% të makinave të reja, sipas kompanisë.