Vendosni fjalën kyçe....

Pasqyra e Covid-19 për Ballkanin


Në Ballkan numrat e të prekurve nga Covid-19 dhe viktimave lidhur me të janë shumë më të përmbajtura krahasuar me pjesën më të madhe të vendeve të Bashkimit Europian.

Mali i Zi vijon të jetë vendi me më pak viktima me vetëm 8 të tilla deri tani.

Europa perëndimore është goditur më rëndë nga koronavirusi i ri me Mbretërinë e Bashkuar, Italinë, Spanjën e Francën që kanë pasur më shumë të prekur e më shumë viktima.

Përjashtim bën Gjermania që raporton shumë më pak vdekje krahasuar me vendet e tjera.

Shifrat për Ballkanit

Vendet                                 Të prekur            Viktima                 Të shëruar

Shqipëria                             820                         31                           570

Kosova                                 855                          26                           403

Maqedonia e Veriut       1526                           86                           1013

Mali i Zi                                 324                        8                              253

Turqia                                   127.659                 3461                       68.166

Greqia                                  2632                       146                         1374

Serbia                                   9677                       200                         1723

Rumania                              13.837                   841                         5454

Bullgaria                               1689                      78                           342

Bosnja                                  1946                       79                           911

Kroacia                                 2112                       83                           1560

Sllovenia                              1445                       98                           244


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *