Vendosni fjalën kyçe....

Dorëhiqet zv.presidenti në “Amazon”, akuza të forta kompanisë


Zv.presidenti dhe një nga inxhinierët më të mirë në shërbimet në rrjet të Amazon, Tim Bray, ka dhënë dorëheqjen në shenjë proteste për pushimin e disa punonjësve, kryesisht nga pakicat, të cilët u ankuan për kushtet në depot e kompanisë gjatë pandemisë Covid-19.

“Unë dorëhiqem në shenjë proteste me shkarkimin e disa punonjësve në Amazon, të cilët u ankuan lidhur me kushtet në depot e kompanisë, duke u rrezikuar nga Covid-19,” shkruajti Bray në një letër të hapur të titulluar “Lamtumirë, Amazon”, të cilën ai e postoi në blogun e tij personal. Dita e tij e fundit në kompani ishte 1 maji.

Bray pranoi se të punonte me Amazon ishte ‘puna më e mirë” që ai kishte pasur ndonjëherë dhe tha se ai ka të ngjarë të humbasë mbi 1 milion dollarë të ardhura duke lënë pozitën e tij, por ai nuk mbante dot të njëjtin qëndrim me kompaninë lidhur me shkarkimin e punonjësve që u ankuan.

“Arsyetimet e kompanisë ishin qesharake. Ishte e qartë për çdo vëzhgues të arsyeshëm se ata u shkarkuan për shkak të ankesave që bënë.” – shkroi Bray për punonjësit e shkarkuar, duke përmendur se shkarkimet ishin përqendruar te punonjësit e pakicave.

“Jam i sigurt se është rastësi që secili prej të shkarkuarve është një person me ngjyrë, një grua, ose të dyja rastet.” – ironizoi ai.

Amazon ende nuk ka komentuar publikisht ndaj akuzave të Bray-t.