Vendosni fjalën kyçe....

May nuk do takohet as me Trump as me Putin, porositë që ka për princin arab në Buenos Aires


Theresa May ka deklaruar së fundmi se në samitin e G20 se ajo planifikon të ngrejë si çështje vrasjen e Jamal Khashoggi dhe situatën në Jemen me princin e kurorës së Arabisë Saudite, Mohammed bin Salman.

“Unë kam ndërmend të flas me princin e kurorës së Arabisë Saudite. Mesazhi që jap unë do të jetë shumë i qartë për këtë çështje të Jamal Khashoggi, por edhe për çështjen e Jemenit “, tha kryeministrja para gazetarëve. Për vrasjen e Khashoggi ne duam të shohim një hetim të plotë dhe transparent në lidhje me atë që ka ndodhur dhe padyshim që përgjegjësit që mbahen në llogari.

Për çështjen e Jemenit ne vazhdojmë të jemi të shqetësuar thellësisht për situatën humanitare. Zgjidhja afatgjatë për Jemen është një situatë politike dhe ne do të inkurajojmë të gjitha partitë të kërkojnë atë dhe të punojnë për këtë Vendet perëndimore po bëjnë thirrje për t’i dhënë fund fushatës ushtarake të udhëhequr nga Sauditi në Jemen, të nisur nga Salmani”, tha May. 

Gjatë samitit dy-ditor në Buenos Aires ajo do të mbajë deri në gjashtë takime dypalëshe me udhëheqësit botërorë, por jo me Donald Trump, i cili ka qenë kritik ndaj marrëveshjes së saj të Brexit dhe kufizimet e tij potenciale në tregtinë e ardhshme.

Nuk do të takohet as me   Vladimir Putin, duke pasur parasysh gjendjen e ftohtë të marrëdhënieve mes Mbretërisë së Bashkuar dhe Moskës. 

Burimi: The Guardian