Vendosni fjalën kyçe....

Fast Food

Botuesi më i vjetër i fjalorit në SHBA ‘Merriam-Webster’ zbulon cila është ‘fjala e vitit’ 2022

‘Gaslighting’, një fjalë e përdorur për të përshkruar një formë të manipulimit psikologjik, është fjala e vitit nga ‘Merriam-Webster’ për vitin 2022. Botuesi më i vjetër i fjalorit në SHBA e përkufizon fjalën si si diçka që përshkruan viktimën ‘që vë në dyshim vlefshmërinë e mendimeve të veta, perceptimin e…

Dua Lipa komenton deklaratat e ministres britanike për emigrantët shqiptarë: Ksenofobia duhet luftuar kudo

Këngëtarja shqiptare Dua Lipa ka komentuar deklaratat e ministres së Brendshme britanike Braverman ndantëve shqiptarë duke thënë se secili duhet të luftojë kundër ksenofobisë në botë dhe se duhet ndryshuar stigma që kanë të huajt ndaj shqiptarëve. Lipa e bëri deklaratën para nisjes së koncertit për Ditën e Pavarësisë 29…

Justin Trudeau predikon shumëllojshmërinë në spektaklin kanadez për burrat që veshin rroba grash (Video)

Kryeministri kanadez Justin Trudeau u ftua të paraqitej në një spektakël të ‘RuPaul’s Drag Race’, ku ai predikoi për shumëllojshmërinë. Trudeau u tha ‘drag queens’ se është ‘kënaqësi e jashtëzakonshme të luftosh një betejë të mirë në anën e duhur’ pasi drejtuesi i shfaqjes e përgëzoi atë që u bë…

Punonjësit e hekurudhave në Austri grevë 24-orëshe të hënën, kërkojnë rritje page

Gati 50,000 punëtorë hekurudhor në Austri do bëjnë një ‘grevë paralajmëruese’ njëditore në gjithë vendin të hënën pasi nuk arritën një marrëveshje kolektive të punës me punëdhënësit e tyre. Sindikatat vendosën të hyjnë në grevë pasi punëtorët e hekurudhave dhe punëdhënësit nuk arritën një marrëveshje në takimin e pestë të…