Vendosni fjalën kyçe....

Eksperti i OKB-së: Ndërprerja e ujit të pijshëm në Gaza është krim kundër njerëzimit


Pedro Arrojo Agudo, raportuesi i posaçëm i OKB-së për ujin dhe kanalizimet, ka paralajmëruar se mungesa e aksesit në ujë të pijshëm të pastër në Gaza mund të ketë një taksë humanitare po aq shkatërruese sa bombardimi i civilëve.

“Aktualisht, njerëzit nuk kanë ujë të pastër për të pirë, kështu që ata kanë një sasi të vogël uji të kripur dhe të kontaminuar,” tha ai për Al Jazeera.

“Kjo do të thotë veçanërisht për fëmijët që mund të presim, dhe jam i sigurt se ka mijëra raste diarreje dhe sëmundje të tjera.

Ai shtoi se neni 7 i Statutit të Romës përcakton se “ndërprerja e civilëve nga furnizimet bazë si ushqimi, ilaçet, uji i pijshëm, i cili është thelbësor për jetën e përditshme të njerëzve  është një krim kundër njerëzimit”.

“Kjo është shumë e qartë,” tha ai.