Vendosni fjalën kyçe....

Italia synon të rrisë të paktën 1% të produktit të brendshëm bruto, për të mbajtur nën kontroll borxhin


Italia synon të rrisë të paktën 1% të produktit të brendshëm bruto (PBB), ose afërsisht 21 miliardë euro (22.2 miliardë dollarë), përmes shitjeve të aseteve midis 2024 dhe 2026.

Plani është pjesë e përpjekjeve të kryeministres, për të mbajtur nën kontroll borxhin, ndërkohë që investitorët mbajnë një sy në financat italiane, shkruan Reuters.

Raporti i borxhit ndaj PBB-së së Italisë shihet duke u ulur në 139.6% në vitin 2026, nga 140.2% këtë vit.

Ministri i ekonomisë, Giancarlo Giorgetti tha se shitjet e aksioneve do të përfshinin kompani që janë subjekt i angazhimeve të privatizimit të rënë dakord tashmë me Komisionin Evropian.