Vendosni fjalën kyçe....

Dekani i universitetit në Britani bën deklaratat polemizuese rreth Jezu Krishtit – The Telegraph


Dekani i Kolegjit Trinity në Kembrixh i ka quajtur spekulimet se Jezu Krishti mund të ketë qenë transgjinor ‘legjitime’, raportoi The Telegraph të shtunën. Dr. Michael Banner e bëri deklaratën në mbrojtje të një studiuesi të ri, i cili pohoi se trupi i Jezusit përfshin tipare mashkullore dhe femërore.

Gjatë shërbimit të së dielës së kaluar në kapelën e kolegjit, studenti hulumtues i Kembrixhit, Joshua Heath shfaqi pikturat e Rilindjes dhe Mesjetës të kryqëzimit të Jezusit, ndërsa pohoi se një nga plagët në trupin e tij ‘merr një pamje të qartë vaginale’, sipas gazetës.

Për të vërtetuar mendimin e tij, Heath përdori pikturën e shekullit të 14-të ‘La grande Pieta ronde’ nga Jean Malouel, e cila është pjesë e koleksionit të Luvrit. Piktura përshkruan Jezusin me një plagë anësore, nga e cila rrjedh gjak deri në ijë.

Kongregacioni me sa duket u trondit, me një nga anëtarët e saj duke thënë për The Telegraph se ai ‘u largua nga shërbimi në lot’. Ai tha se ishte ‘përçmues ndaj idesë se duke i prerë një vrimë një burri, përmes së cilës mund të depërtohet, ai mund të bëhet grua’, duke e përshkruar opinionin si një ‘herezi për epokën’.

Banner deklaroi në komentet e para nga The Telegraph se ai mendon se ‘spekulimet ishin legjitime, pavarësisht nëse ju, unë apo dikush tjetër nuk pajtohemi me interpretimin, thotë diçka tjetër për atë traditë artistike, ose i reziston aplikimit të saj në çështjet bashkëkohore rreth transeksualizmit’.

Javën e kaluar, studentët mbajtën protesta kundër pranisë në një debat të Unionit të Kembrixhit të profesoreshës Kathleen Stock, e cila u detyrua të jepte dorëheqjen nga posti i saj në Universitetin e Sussex në 2021 pasi tha se njerëzit nuk mund të ndryshojnë seksin.