Vendosni fjalën kyçe....

Historia e çuditshme, doktori i eliksirit të jetëgjatësisë që jetoi ‘148 vjeç, 9 muaj, 3 javë e 4 ditë’


Një gur varri i çuditshëm mund të gjendet në një varrezë në Hertfordshire, Angli. Mbi të shkruhet: “Në kujtim të William Mead, M.D. i cili u largua nga kjo jetë më 28 tetor 1652 në moshën 148 vjeç, 9 muaj, 3 javë e 4 ditë”.

Shkalla në të cilën ai jep hollësi mbi moshën e tij mund të duket e çuditshme.

Thuhet se gjatë jetës, Mead gatuante barna që shiteshin nga disa dyqane. Ndër ato farmaceutike të bëra në shtëpi ishte një eliksir për jetë të gjatë, i cili, me sa duket, ishte vërtet shumë efektiv për Mead.

Guri i varrit të tij mund të gjendet në një varrezë në Ware, një qytet që ndodhet 24 kilometra jashtë Londrës. Pikërisht këtu Mead është bërë si një legjendë lokale, sekreti i jetës së gjatë të të cilit në fakt mund të ketë më shumë të bëjë me marketingun sesa me mjekësinë novatore.

Në moshën 148 vjeç, 9 muaj, 3 javë dhe 4 ditë, Mead do të duhet që Mead të kishte lindur në janar 1504, shkruan HertsLive.

Deri në vitin 2022, askush në regjistër nuk ka jetuar deri në 148 vjet dhe jetëgjatësia në kohën e vdekjes së Mead ishte 30 deri në 40 vjeç. Historia thotë se pas vdekjes së tij, gruaja e Mead pa një mundësi në mbishkrimin e lapidarit të tij.

Në një libër që përmban të gjitha ngjarjet e Hertfordshire nga The Gentleman’s Magazine ndërmjet viteve 1731-1800, një hyrje e titulluar ‘The Mead Family Of Ware’ tregon se hetimet e një shkrimtari zbuluan se mbishkrimi në gurin e varrit ishte rinovuar. Pllaka origjinale, me sa duket aq e konsumuar nga moti saqë ishte e palexueshme, ishte zhvendosur.

Shkrimi i gjithashtu thekson faktin se Mead ka të ngjarë të ishte i lidhur me ‘Dr. Medikamentet e patentës së Mead-it’ të cilat u shitën nga kimistët në Ware’s High Street në shekullin e 19-të, dhe kjo mund të shpjegojë rimbushjen e dukshme të gurit të varrit të tij ndërsa vazhdoi të zgjidhej si një reklamë për shpikjet e tij të jetëgjatësisë.