Vendosni fjalën kyçe....

Bordi i Transparencës ndryshon çmimin e karburanteve, sa do të shitet nafta, benzina dhe gazi në tregBordi i Transparencës ka publikuar sot çmimet e reja të karburanteve në vend. Sikurse vihet re në vendimin e sotëm, është ulur vetëm çmim i benzinës me 12 lekë për litër.

Kështu, benzina do të shitet 221 lekë për litër, ndërsa një litër naftë në tregun me pakicë do të kushtojë 240 lekë. Çmimi i shitjes me pakicë i gazit nga ana tjetër do të jetë 81 lekë/litër.

NJOFTIMI I POLICISË

Bordi i Transparencës në datë 14 Korrik 2022, në mbledhjen e radhës vendosi:

✅Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gazoil i standardit SSH EN 590 të jetë jo më shumë se 240 lekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 228 lekë/litër.

✅Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit benzinë e standardit SSH EN të jetë jo më shumë se 221 lekë/litri,ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 209 lekë/litër.
✅Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gaz, të jetë 81 lekë/litër edhe i shitjes me shumicë 69 lekë /litër.

🗓Çmimet e caktuara nga Bordi do të hynë në fuqi sot datë 14 Korrik ora 18.00 p.m dhe do të jenë të vlefshme deri në mbledhjen e ardhshme të bordit ku do të pasqyrohen ndryshimet e çmimeve të shitjes.

⚠️Tërheqim vëmendjen e çdo operatori të shitjes me shumicë dhe pakicë të nënprodukteve të naftës mbi detyrimin e zbatimit të këtëj vendimi.

🚫Në rast të shkeljeve të konstatuara nga operatorë të ndryshëm do të vendoset pezullimi i aktivitetit.

🛢Jemi në monitorim të vazhdueshëm të ecurisë së bursave, me qëllim reagimin sa më të shpejtë.