Vendosni fjalën kyçe....

Biden s’duhet të kandidojë përsëri, New York Times citon zyrtarët demokratë


Duke cituar ‘dhjetëra zyrtarë demokratë të frustruar, anëtarë të Kongresit dhe votues’, New York Times ka pranuar në një raport të së dielës se presidenti i SHBA-së Joe Biden mund të zëvendësohet si kandidati i partisë në zgjedhjet e vitit 2024.

Presidenti ‘po lufton për të çuar përpara pjesën më të madhe të axhendës së tij’, pranon shkrimi, duke thënë se mundësia e fundit e partisë për të joshur votuesit ‘duhet përqendruar në inflacionin dhe çmimet e gazit’ përpara zgjedhjeve afatmesme.

Pasi siguroi lexuesit e saj se ‘shumica e demokratëve të zgjedhur ngurruan ‘ta hidhnin nën autobus’ presidentin e tanishëm, duke e vlerësuar atë për dëbimin e ish-presidentit Donald Trump nga Shtëpia e Bardhë, gazeta theksoi ‘dështimet e përsëritura’ të administratës së tij për shumë çështje si p.sh. aborti, kontrolli i armëve, të drejtat e votës dhe programi i shtrenjtë ‘Build Back Better’, si dhe çështje jopartiake si inflacioni rekord dhe çmimet e gazit.