Vendosni fjalën kyçe....

BE-ja nuk arrin të pajtohet me sanksionet e reja për qymyrin rus – Media


Politikëbërësit e BE-së nuk arritën të bien dakord të mërkurën për një paketë të re sanksionesh kundër Moskës, duke përfshirë një ndalim të importeve të qymyrit rus, raporton Reuters, duke cituar burimet e saj. Raundi i fundit i kufizimeve ekonomike u propozua nga Komisioni Evropian në fillim të kësaj jave.

Personat e njohur me këtë çështje shpjeguan fiaskon duke përmendur ‘çështje teknike’ që duheshin zgjidhur, duke përfshirë atë nëse ndalimi i importit të qymyrit do të ndikonte në kontratat ekzistuese.

Burimet vunë në dukje se nuk është ende e qartë se si do të zgjidhen çështjet, por BE shpreson të arrijë një kompromis në një takim të enjten.

BE varet nga Rusia për rreth 45% të importeve të saj të qymyrit, sipas faqes së internetit të Komisionit Evropian.

Në muajin mars, vendet evropiane importuan gjithsej 7.1 milionë tonë qymyr termik, i cili përdoret në prodhimin e energjisë dhe ngrohjes. Kjo është një rritje prej 40.5% nga viti në vit dhe niveli më i lartë i importeve që nga marsi 2019.