Vendosni fjalën kyçe....

Macron premton dyfishimin e policëve në hapësirat publike


Presidenti francez ka thënë se vendi po lëviz për të modernizuar forcën e tij policore, duke rritur numrin e efektivëve në terren, ndërsa kërkon mënyra për të monitoruar sjelljen e oficerëve të zbatimit të ligjit.

Duke folur në Shkollën e Policisë Kombëtare në Roubaix, Macron tha se ai donte të prezantonte një ligj të ri për sigurinë e brendshme për të ndihmuar xhandarmërinë të modernizohet deri në vitin 2030. Fjalimi erdhi pas muajsh këshillimi me policinë mbi temën e sigurisë dhe marrëdhëniet me publikun.

Macron njoftoi gjithashtu futjen e një sistemi të ankesave në internet deri në vitin 2023. Në teori, masa do të hiqte nevojën për takime të gjata në stacionet policore.

Presidenti gjithashtu dëshiron të dyfishojë praninë e oficerëve të zbatimit të ligjit në vendet publike dhe njoftoi planet për krijimin e një force rezervë për policinë, e cila do të ketë staf me 30,000 rezervistë. Për të arritur këto qëllime të reja, Macron tha se Ministrisë së Brendshme do t’i jepen 1.5 miliardë euro shtesë në 2022.