Vendosni fjalën kyçe....

“Kisha Ortodokse Ruse kundër abortit edhe kur shtatzënia shkaktohet nga përdhunimi”- Zëdhënësi i klerit


Jeta njerëzore ka një vlerë absolute dhe përdhunimi nuk është bazë për abort. Ky është qëndrimi i Kishës Ortodokse Ruse, e cila zbuloi se qëndrimi zyrtar i institucionit është se ndërprerja e shtatzënisë nuk mund të justifikohet kurrë.

Duke folur për kanalin televiziv Russia 24, Metropoliti Hilarion, zëdhënësi zyrtar i Patriarkanës së Moskës, tha se rrethanat e konceptimit nuk janë një arsye e mirë për të ndërprerë një shtatzëni.

“Mendimi i kishës është se edhe nëse një vajzë mbetet shtatzënë si rezultat i përdhunimit, kjo nuk është një arsye për të abortuar.” – tha ai.

Metropolitani gjithashtu pohoi se klerikët kanë përvojë pune me viktimat e përdhunimit të cilët vendosën të mbajnë fëmijët dhe ‘fëmija më pas u solli atyre lumturi’.

“Një foshnjë e palindur është ende një foshnjë. Është një person. Është një qenie e gjallë. Çdo person i tillë ka të drejtë të lindë.” – tha ai.

Kisha Ortodokse ka kohë që është kundër abortit dhe madje ka mbështetur propozimet për të përfshirë abortet në statistikat e vdekshmërisë. Ai gjithashtu ka sugjeruar dhënien e të drejtave të njeriut për embrionet.

Udhëheqësi i Kishës Ruse, Patriarku Kirill, dikur e krahasoi abortin me dënimin me vdekjen, duke u kërkuar grave që nuk janë të gatshme të rrisin fëmijë, t’i dorëzojnë në kishë.

“Nëse refuzojmë dënimin me vdekje sepse e njohim paprekshmërinë e jetës, atëherë pse konsiderohen të pranueshme aborti dhe eutanazia, sepse të dy po shkatërrojnë jetën njerëzore?” tha ai.