Vendosni fjalën kyçe....

Australia goditet nga murtaja e minjve, brejtësit ‘mbulojnë vendin’ (Video)


Murtaja e miut godet Australinë me disa brejtës që kanë frikë të jenë kanibale

Shirat e mëdha vitin e kaluar u sollën fermerëve australianë një korrje të bollshme pas viteve të thatësirës. Nga ana tjetër, kjo krijoi kushte ideale për të mbështetur një popullatë në lulëzim të minjve.

Shtetet e Australisë së Uellsit të Ri Jugor dhe Queensland aktualisht po luftojnë me një murtajë të tmerrshme të minjve që po shkatërron industrinë bujqësore të vendit dhe po kërcënon të arrijë në Sidnei, sipas një numri raportesh dhe videosh nga vendi i ngjarjes.

Miliona brejtës kanë përmbytur shtëpi, ferma, spitale dhe shkolla në juglindje të Australisë, duke ndotur vendet me jashtëqitjet e tyre dhe duke lënë fermerët vendas ‘të shkatërruar’ pas dëmeve miliona dollarëshe. Disa minj janë aq jashtë kontrollit saqë ata kanë filluar të ushqehen me njëri-tjetrin, zbuloi NCA.

Murtaja u shkaktua nga sasi të bollshme e shiut vitin e kaluar, pas një periudhe të gjatë thatësire, e cila i dha një nxitje të jashtëzakonshme korrjes duke gëzuar jashtë mase fermerët, po mesa duket edhe minjtë. Autoritetet mjekësore Australiane ende nuk kanë aprovuar përdorimin e kimikateve toksike – të tilla si Bromadiolone – të cilat janë efektive në vrasjen e brejtësve.