Vendosni fjalën kyçe....

Lavrov: Sanksionet e SHBA-ve ndaj Turqisë, tregojnë arrogancën amerikane


Ministri i Punëve të Jashtme i Rusisë, Sergey Lavrov, ka deklaruar se vendimi i SHBA-ve për të vendosur sanksione kundër Turqisë për shkak të blerjes së mbrojtjes ajrore ruse S-400 është një shfaqje tipike e arrogancës dhe paligjshmërisë amerikane.

“Sigurisht është edhe një manifestim tjetër i një qëndrimi arrogant ndaj ligjit ndërkombëtar dhe përdorimit të masave të paligjshme të njëanshme me forcë që SHBA ka përdorur të majtën dhe të djathtën për shumë vite, madje edhe me dekada”, tha Lavrov në një konferencë për media në Sarajevë të Bosnjë e Hercegovinës.

Lavrov theksoi se një qasje e tillë nuk bën asgjë të mirë për besueshmërinë e SHBA-ve si një pjesëmarrëse e përgjegjshme në arenën ndërkombëtare, përfshirë bashkëpunimin ushtarako-teknik.

Sot, Departmenti i Thesarit i SHBA-ve vendosi sanksione kundër Turqisë lidhur me blerjen e sistemit rus të mbrojtjes raketore S-400 nga Turqia.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *