Vendosni fjalën kyçe....

Kolegji Zgjedhor i jep fitoren Joe Biden


Kolegji Zgjedhor i jep Joe Biden shumicën e votave duke konfirmuar fitoren e tij në zgjedhjet e muajit të kaluar në votimin shtet për shteti që mori një rëndësi të shtuar këtë vit për shkak të refuzimit të Presidentit Donald Trump për të pranuar se humbi.

55 votat elektorale të Kalifornisë e vendosin Biden në krye, duke kaluar shenjën prej 270 votash që konfirmon se ai do të jetë presidenti i ardhshëm.

Siguria e shtuar ishte në vend në disa shtete ndërsa zgjedhësit u takuan atë ditë nga ligji federal. Rezultatet do të dërgohen në Uashington dhe do të paraqiten në një seancë të përbashkët të Kongresit më 6 janar, të cilën do ta kryesojë Zëvendës Presidenti Mike Pence.

Kishte pak pezullim dhe asnjë befasi pasi të gjitha votat elektorale të alokuara për Biden dhe Trump në votimin popullor të muajit të kaluar shkuan për secilin.

Pasi të numërohen të gjitha votat, Biden pritej të ketë 306 vota elektorale me 232 për Trump. Hawaii ishte i vetmi shtet që ende nuk ka votuar. Biden kryesoi Trump me më shumë se 7 milion vota në të gjithë vendin.