Vendosni fjalën kyçe....

Eksportet e Kinës u rritën me ritmin më të shpejtë në gati 3 vjet, arritën rekordin më të lartë


Nëntori është bërë muaji më fitimprurës për eksportet e Kinës, i nxitur nga kërkesa e fortë për sende të lidhura me pandeminë si elektronika dhe pajisjet mbrojtëse.

Kina dërgoi mallra me vlerë 268 miliardë dollarë muajin e kaluar, duke postuar një rritje prej 21 përqind nga viti në vit, treguan të hënën të dhënat e doganave.

Kjo ishte shuma më e lartë mujore ndonjëherë për eksportet e vendit dhe shkalla më e lartë e rritjes që nga shkurti 2018.

“Performanca e eksportit të Kinës edhe një herë mundi pritjet e tregut, kryesisht për shkak të rritjes së kërkesës për pushime nga tregjet e zhvilluara. Të ardhurat dhe shpenzimet e konsumatorit mbështeten mjaftueshëm nga skemat e ardhshme në SHBA dhe Evropën Perëndimore.” – tha Wang Dan, kryekonomist në Hang Seng Bank (Kinë), për mediat shtetërore kineze CGTN.

Dërgesat përbrenda u rritën për muajin e tretë radhazi për të arritur 192.6 miliardë dollarë në nëntor, edhe pse me ritëm pak më të ngadaltë se muajin më parë. Importet u rritën me 4.5 përqind në nëntor nga një vit më parë, krahasuar me një rritje prej 4.7 përqind në tetor, dhe ishin nën gjashtë përqind që pritej nga analistët.