Vendosni fjalën kyçe....

Dobësitë e diversitetit? Burrat janë të pakënaqur kur gratë e tyre fitojnë më shumë para sesa ata


Nxitja liberale për diversitetin gjinor në të gjitha vendet e punës mund të rezultojë në një martesë të pakënaqshme, pasi hulumtimi i ri ka zbuluar se burrat nuk e presin mirw kur gratë e tyre fitojnë më shumë para se ata.

Studimi i ri zbuloi gjithashtu se burrat marrin një ‘goditje psikologjike’ në kënaqësinë e jetës nëse një rritje e pagës zgjeron hendekun midis pagës së tyre dhe asaj të grave.

Fenomeni duket të jetë një çështje ‘specifike për burra’”, pasi gratë nuk përjetojnë të njëjtin tronditje konkurruese nëse situata ndryshohet.

Studiuesit nga Universiteti i Londrës zbuluan se burrat që fitonin më shumë sesa gratë e tyre raportuan një normë të pakënaqësisë nga jeta prej 11 përqind.

Ky numër u rrit në mënyrë dramatike për ata që fitonin më pak se gratë e tyre, duke u rritur me më shumë se një të tretën në 18 përqind.

Shkencëtarët studiuan të dhëna nga tw dhwnat zyrtare tw familjeve në Mbretërinë e Bashkuar midis 2009 dhe 2017 për të ekzaminuar sesi hendeku i pagës së partnerit ndikoi në mirëqenien e tij psikologjike.