Vendosni fjalën kyçe....

Dyshohet se financonin terrorizmin, arrestohen 43 persona në Bullgari


Në Bullgari janë arrestuar nga policia 43 persona pasi dyshohen se kanë financuar terrorizmin.  Rrjeti dyshohet se ka dërguar para jashtë vendit, nëpërmjet sistemit tradicional mysliman Hawala, i cili përdor ndërmjetësit individualë në vend të bankave. Prokurorët thanë se njëri nga të arrestuarit është shtetas sirian, me banim në Bullgari.

“Hetimi ka të bëjë me krimet e lidhura me financimin e terrorizmit. I dyshuari kryesor ka qenë në kontakt dhe ka financuar persona të angazhuar për sigurimin e logjistikës për organizatat ndërkombëtare terroriste”,  tha zëvendësi i kryeprokurorit, Ivan Geshev.

Po kështu policia policia ka kryret kontrolle në më shumë se 50 vende dhe 26 makina në shtatë qytete të Bullgarisë.