Vendosni fjalën kyçe....

Gjermani, greva e personelit mbyll aeroportin e Frankfurtit


Aeroporti i Frankfurtit do të mbyllet për pasagjerët që nisen për shkak të një greve të stafit të sigurisë.

Operatori rekomandon që pasagjerët të kontaktojnë linjën e tyre ajrore dhe theksuan se ata nuk duhet të shkojnë në aeroport në asnjë rrethanë.

Ndikimi në oraret e fluturimeve ishte fillimisht i paqartë.

Deri më tani është planifikuar ulja e avionëve dhe mundësia e ndryshimit në Frankfurt për pasagjerët e fluturimeve që vijnë.

Sindikatat i kanë bërë thirrje stafit tokësor të ”Lufthansa”-s që të nisë grevën si pjesë e një mosmarrëveshjeje të vazhdueshme për pagat për rreth 25 000 punonjës.

Dje, stafet e sigurisë në aeroportet e Frankfurtit dhe Hamburgut u ftuan për t’iu bashkuar aksionit.