Vendosni fjalën kyçe....

Kryevepra e Picassos shitet për 139 milionë dollarë


Një nga kryeveprat e Pablo Pikasos, “Gruaja me një orë”, u shit në ankand të mërkurën mbrëma për 139.3 milion dollarë nga Sotheby’s në New York, çmimi i dytë më i lartë i arritur ndonjëherë për artistin, shkruan VOA.  

U deshën vetëm disa minuta oferta telefonike, që piktura e vitit 1932 që përshkruan një nga shoqëruesit dhe muzat e artistit spanjoll, piktoren franceze Marie-Therese Walter, të shitej. Gruaja një ‘La montre’ ishte vlerësuar në më shumë se 120 milionë dollarë para se të shkonte në bllok, sipas Sotheby’s.

Julian Dawes, kreu i artit impresionist dhe modernizmit të Sotheby, e quajti kanavacën e Picassos, e cila varej në dhomën e ndenjes së Landaut, ‘një kryevepër nga çdo masë’.  

“Pikturuar e vitit  1932, ‘annus mirabilis’ i Pikasos, është plot me braktisje të gëzueshme e pasionante, megjithatë në të njëjtën kohë është krejtësisht e konsideruar dhe e zgjidhur,” tha ai.