Vendosni fjalën kyçe....

Zgjedhjet në Kukës, Komisioni Rregullator miraton afatet për regjistrimin e partive politike dhe kandidatëve të pavarur


Komisioni Rregullator në KQZ është mbledhur ditën e sotme dhe ka përcaktuar disa afate që lidhen me zgjedhjet e pjesshme për kryetar në Bashkinë Kukës, që do të zhvillohen më datë 24 shtator.

Komisioni Rregullator vendosi që paritë politike duhet të regjistrohen në KQZ deri më 1 shtator, afati për koalicionet është data 6, dhe për kandidatët deri më 8 shtator.

 

Afatet e vendosura

Komisioni rregullator për aspektin procedural të zgjedhjeve në Kukës, vendosi afatet:

Kërkesa për regjistrimin e partive politike në KQZ jo më vonë se 1/9/2023

Koalicionet të paraqesin në KQZ kërkesën si koalicion jo më vonë se 6/9/2023

Afati për dokumentet e kandidimit 8/9/2023

Akreditimi i vëzhguesve jo partiak 22/9/2023

Akreditim për vëzhgues nga subjektet zgjedhore 2/9/2023

Kryetari i bashkisë paraqet në KQZ jo më vonë se 27/8 2023 listën për qendrat e votimit

Paraqitja e emrave për anëtar, sekretar jo më vonë se 18 /8 /2023

Paraqitja e emrave për anëtar në KQV jo më vonë se 1 /9 /2023

Përgatitja e listës së zgjedhësve, hartimi i listës nga drejtoria e gjendjes civile Kukës është kërkuar dje nga KQZ ende nuk ka mbërritur.