Vendosni fjalën kyçe....

SHBA ndalon fondet për laboratorin e Wuhan


Departamenti Amerikan i Shëndetësisë dhe Shërbimeve Njerëzore ka pezulluar të gjitha fondet për Institutin e Virologjisë në Wuhan, me synimin që të mos financojë përgjithmonë laboratorin, konfirmoi një zëdhënës i HHS. Objekti është akuzuar nga shumë në Uashington për lëshimin e Covid-19 në botë, pavarësisht mungesës së provave për këtë.

Masa synon të sigurojë që instituti ‘të mos marrë asnjë dollar tjetër fonde federale’, tha zëdhënësi në një deklaratë, duke përmendur dështimin e pretenduar të laboratorit për të siguruar informacionin e kërkuar nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë në lidhje me çështjet e pajtueshmërisë me protokollet e biosigurisë amerikane.

Pezullimi i financimit të institutit ishte ‘i nevojshëm për të zbutur çdo rrezik të mundshëm të shëndetit publik’, shkroi një zyrtar i HHS në memon e agjencisë në lidhje me shkurtimin e financimit.

Instituti u njoftua të hënën për pezullimin, i cili do e bëjë atë të papërshtatshëm për grantet dhe kontratat e ardhshme federale dhe e ndalon atë të kryejë çdo biznes me SHBA. Një hetim dhjetëmujor nga HHS zbuloi se laboratori ‘nuk ishte në përputhje me rregulloret federale dhe nuk është aktualisht përgjegjës’.

Instituti nuk ka marrë para nga NIH që nga korriku 2020, sipas HHS.