Vendosni fjalën kyçe....

First Citizens Bank blen Silicon Valley Bank pas kolapsit – Media


First Citizens Bank ka rënë dakord të blejë Silicon Valley Bank, e cila u rrënua pas një kontrolli bankar, tha Federal Deposit Insurance Corp.

Të gjitha 17 degët e Silicon Valley Bank do hapen si degë First Citizens të hënën, tha FDIC në një njoftim për shtyp të datës së dielën. First Citizens tha se degët do funksionojnë si ‘Silicon Valley Bank, një divizion i First Citizens Bank’.

Njoftimi se First Citizens, me seli në Raleigh, N.C., do blinte bankën e Kalifornisë Veriore është një hap i rëndësishëm në përpjekjet për të zbutur rrëmujën që u shpalos pasi Banka Silicon Valley (SVB) u rrënua këtë muaj, duke shkaktuar shqetësim më të gjerë në të gjithë sektorin financiar global.

First Citizens ranë dakord të blinin të gjitha depozitat dhe huatë e SVB-së, si dhe një pjesë të madhe të aseteve të saj, duke lënë rreth 90 miliardë dollarë letra me vlerë dhe aktive të tjera nën kontrollin e FDIC, tha rregullatori.

FDIC tha se vlerësoi se dështimi i SVB i kushtoi Fondit të Sigurimit të Depozitave të qeverisë rreth 20 miliardë dollarë.

Kryetari dhe shefi ekzekutiv i First Citizens, Frank B. Holding Jr., tha në një deklaratë se banka ‘po pret me padurim të ndërtojë marrëdhënie me klientët tanë të rinj dhe të pozicionojë kompaninë tonë për sukses të vazhdueshëm ndërsa ne pohojmë zotimin tonë për të mbështetur integritetin e sistemin bankar të vendit tonë’.