Vendosni fjalën kyçe....

Videoja e masakrës në SHBA, ish-nxënësja kishte plan të hollësishëm për sulmin ndaj shkollës së krishterë – Media


Masakra në SHBA, autori u identifikua si transgjinor, kishte një manifest të hollësishëm për sulmin ndaj shkollës së krishterë – Media

Policia e Nashville zbuloi se 28-vjeçarja që qëlloi dhe vrau gjashtë persona në shkollën Covenant, përfshirë tre fëmijë, u identifikua si transgjinor dhe kishte një manifest të detajuar për të sulmuar akademinë e krishterë.

Zyrtarët thanë se Audrey Hale, një ish-nxënëse, hyri në shkollë të hënën në mëngjes duke qëlluar me armë automatike tre nxënës të mitur e tre punonjës.

Teksa ndodhej brenda, Hale vrau Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs dhe William Kinney, fëmijë të moshës 9-vjeçare, si dhe kujdestarin Mike Hill, mësuesen zëvendësuese Cynthia Peak, të dyja 61 vjeç, dhe drejtuesen e shkollës Katherine Koonce, 60 vjeç.

Pas të shtënave, Hale u vra kur u ndesh me oficerët  e policisë në katin e dytë në orën 10:27 të mëngjesit, katërmbëdhjetë minuta pas rënies së alarmit.

Policia tha se Hale ishte e pajisur me të paktën dy armë sulmi dhe një pistoletë, dhe në kontrollin e shtëpisë së saj të familjes në Nashville, oficerët gjetën harta të detajuara dhe një manifest të sulmit.

“Ne kemi një manifest, kemi disa shkrime që po i shqyrtojmë që kanë të bëjnë me këtë ditë,” tha shefi i policisë Metropolitane të Nashville, John Drake për zbulimin.

Ai shtoi se Hale ishte ‘e përgatitur për të bërë më shumë dëm sesa bëri në të vërtetë’ dhe se ajo kishte hartuar plane për të sulmuar një shkollë tjetër në zonë, por u tërhoq sepse shkolla ishte shumë e mbrojtur.

E pyetur nëse identiteti i Hale mund të jetë një faktor në motiv, Drake tha se autoritetet ‘ndjejnë se ajo identifikohet si trans, por ne jemi ende në hetimin fillestar për të gjithë këtë dhe nëse ka luajtur një rol në këtë incident’.

Në profilet në internet, Hale kishte treguar se përdornin përemrat e tij/saj dhe gjithashtu quhej Aiden.

Është e paqartë nëse Hale u identifikua si burrë apo grua në kohën e vrasjeve.

Hale ishte nxënëse e shkollës së vogël private të krishterë, e cila pret nxënësit në klasën parashkollorë deri në klasën e 6-të dhe ka vetëm rreth 20 nxënës të regjistruar, sipas faqes së saj të internetit.

Shkolla e përqendron kurrikulën e saj në teologjinë biblike, ku nxënësit marrin mësime rreth Biblës së bashku me kurse standarde arsimore.

“Ka njëfarë besimi se kishte njëfarë pakënaqësie që i është dashur të shkojë në këtë shkollë,” i tha Drake, gazetarit Lester Holt të hënën në mbrëmje në NBC News.

“Nuk i kemi ende të gjitha hollësitë për këtë dhe kjo është arsyeja pse ndodhi ky incident.”

Drake tha gjithashtu se Hale nuk kishte pasur një shënjestër të caktuar sapo kishte hyrë në shkollë, duke qëlluar përmes një dere të mbyllur.

“Ajo synonte nxënës të rastësishëm në shkollë. Këdo që hasi, ajo e qëlloi,” tha Drake.

Ish-drejtori Bill Campbell tha: “Unë e mbaj mend atë si një ish-nxënëse” dhe se ai kishte të dhëna të Hale si nxënëse e klasës së tretë dhe klasës së katërt në vitet  2005/2006, por tha më pas se ajo nuk shfaqet në shkollën e tij më pas dhe se mendon se ajo duhet të ishte transferuar më vonë në një tjetër shkollë.

Policia tha se Hale nuk kishte të dhëna policore ose të dhëna për probleme të shëndetit mendor dhe se ata janë në kontakt me babanë e të dyshuarit dhe planifikojnë të publikojnë video rreth të shtënave në ditët në vijim.

Policia publikoi gjithashtu fotografi të armëve që përdori Hale, dy pushkë sulmi dhe një pistoletë.

Shkolla ku ndodhi masakra është themeluar në vitin 2001 si një shërbesë  e Kishës Presbiteriane të Besëlidhjes dhe tarifat e saj vjetore të shkollimit variojnë midis 7,250 dollarë për parashkollorët dhe 16,500 dollarë për nxënësit nga kopshti i fëmijëve deri në klasën e gjashtë.

Shkolla e përqendron kurrikulën e saj në teologjinë biblike, ku nxënësit marrin mësime rreth Biblës së bashku me kurse standarde arsimore, me moton e shkollës “Të ruajmë zemrat, të fuqizojmë mendjet, të shijojmë fëmijërinë”.

Shkolla ndodhet në lagjen e pasur Green Hills në jug të kafenesë Bluebird të Nashville, një vend i dashur për muzikantët dhe kompozitorët.

VINI RE: Ky material është pronësi intelektuale e NY Post