Vendosni fjalën kyçe....

Biden e quajti martesën mes personave të së njëjtës gjini ‘të pashmangshme’, së shpejti do bëhet ligj


Një dekadë më parë, zv.presidenti i atëhershëm Joe Biden tronditi botën politike duke deklaruar befas mbështetjen e tij për martesën e homoseksualëve, një nga çështjet më të diskutueshme të vendit, në televizionin kombëtar. Por jo të gjithë u habitën.

Një grup i vogël kishte marrë pjesë në një mbledhje private fondesh me Biden javë më herët  në Los Anxhelos, ku ai zbuloi jo vetëm miratimin e tij, por përfundimin e tij të prerë për të ardhmen e martesave të të njëjtit seks.

Ai tha: “Gjërat po ndryshojnë kaq shpejt, sa që në një afat të afërt do bëhet një pengesë politike që dikush të thotë: “Unë kundërshtoj martesën e homoseksualëve”.

“Shënojini fjalët e mia. Dhe detyra ime, puna jonë, është ta mbajmë këtë vrull drejt të pashmangshmes.”

Dita që Biden parashikoi mund të ketë ardhur. Ai planifikon të nënshkruajë të marten që vjen legjislacionin, të miratuar nga shumica dypartiake në Kongres, për të mbrojtur sindikatat e homoseksualëve – edhe nëse Gjykata e Lartë duhet të rishqyrtojë, siç kanë frikë apo shpresojnë disa, vendimin e saj që mbështet të drejtën mbarëkombëtare të çifteve të të njëjtit seks për t’u martuar.

“Është një moment historic.” – tha Bruce Reed, zëvendës shefi i stafit të Shtëpisë së Bardhë dhe këshilltar prej një kohe të gjatë i Biden.

Chad Griffin, i cili udhëhoqi Fondacionin Amerikan për të Drejta të Barabarta dhe Fushata për të Drejtat

Kongresi dha miratimin përfundimtar të enjten për legjislacionin që mbron martesat mes të njëjtit seks.