Vendosni fjalën kyçe....

Ish-presidentin e Kinës e largojnë nga salla e Kongresit të Partisë Komuniste


Ish-udhëheqësi kinez Hu Jintao është larguar nga ceremonia e mbylljes së Kongresit të Partisë Komuniste.

79-vjeçari ishte ulur pranë Presidentit Xi Jinping kur ai u afrua dhe u largua nga zyrtarët. Nuk u dha asnjë shpjegim, raporton BBC.

Pas kongresit të saj njëjavor, partia konfirmoi  Xi, për një mandat të tretë historik.

Mbledhja mbahet në Pekin çdo pesë vjet, forcoi pozicionin e tij si udhëheqësi më i fuqishëm i Kinës që nga Mao Ce Duni.

Hu Jintao, i cili mbajti presidencën midis 2003 dhe 2013, ishte në skenë kur dy zyrtarë iu afruan atij. Ai i tha diçka Xi Jinping, i cili ia ktheu kokën.

Më pas zoti Hu u shoqërua jashtë Sallës e Madhe e Popullit.

Pamjet e Hu Jintao-s që i kërkohet të largohet nga skena po tërheqin vëmendjen globale, ndërsa njerëzit përpiqen të kuptojnë atë që sapo ka ndodhur. Ka shumë pyetje dhe asnjë përgjigje deri më tani nga qeveria kineze.