Vendosni fjalën kyçe....

Putin nxjerr dekretin për marrjen në pronësi të centralit bërthamor


Presidenti rus Vladimir Putin urdhëroi qeverinë sot “të marrë në pronësi federale objektet e termocentralit bërthamor Zaporizhzhia dhe pronat e tjera të nevojshme për zbatimin e aktiviteteve të tij”.

Në një dekret të veçantë, ai urdhëroi qeverinë të botojë një tekst të ri të Kushtetutës ruse me ndryshime në numrin e rajoneve.

Faqja e internetit e Kremlinit tha se nevoja u ngrit për shkak të “bashkimit të katër rajoneve të reja me Rusinë”.

Më herët gjatë ditës, presidenti rus miratoi ratifikimin e “pranimit” të rajoneve Donetsk, Luhansk, Zaporizhzhia dhe Kherson të Ukrainës në Federatën Ruse.

Të martën, parlamenti rus ratifikoi marrëveshjet për aneksimin e rajoneve të Ukrainës.

Të premten e kaluar, presidenti rus Vladimir Putin nënshkroi marrëveshje me autoritetet separatiste të katër rajoneve të shkëputura të Ukrainës për t’u bashkuar me Rusinë, pas referendumeve të mbajtura më 23-27 shtator.

Referendumet ndodhën më shumë se shtatë muaj pas luftës së Rusisë kundër Ukrainës që filloi më 24 shkurt.

Ato janë dënuar nga komuniteti ndërkombëtar, ndërsa vendet evropiane dhe SHBA-ja i quajtën ato si “mashtrim”, duke nënvizuar se nuk do të njihen.