Vendosni fjalën kyçe....

Tre femra do drejtojnë ceremoninë e çmimeve Oscar këtë vit, ndërsa vlerësimet vazhdojnë të bien


Ceremonia e ardhshme e 94-të e çmimeve Oscar-it do të organizohet nga një treshe femrash, ndërsa Amy Schumer, Wanda Sykes dhe Regina Hall thuhet se janë përzgjedhur për të menaxhuar ceremoninë vjetore të Oscars, e cila ka qenë pa prezantues për dy vitet e fundit.

Sidoqoftë, është e paqartë nëse njoftimi do të rikthejë vëmendjen ndaj ceremonisë pasi shikueshmëria e Oscars vazhdon të bjerë, teksa thuhet se ka rënë mbi 58% në prill 2021 krahasuar me vitin e kaluar. Për më tepër, sipas një raporti të Deadline, shikueshmëria midis grupeve demografike 18-49 vjeç pa një rënie veçanërisht të mprehtë prej rreth 64%.

Ndërsa çmimet e këtij viti sigurisht që po përpiqen të rifitojnë vëmendjen, duke shkuar deri aty sa të shtojnë një kategori çmimesh ‘të preferuara nga fansat’, që do të përcaktohet nga votat e dhëna nga përdoruesit e Tëitter, disa aktorë kanë filluar të pranojnë se njerëzit e zakonshëm thjesht kanë humbur interesin te Çmimet e Akademisë.

Seth Rogen, i cili kohët e fundit ka qenë në qendër të reagimit të fansave për serialin e tij fyes ‘Santa Inc.’, ka deklaruar në një intervistë të fundit se njerëzve të zakonshëm ‘thjesht nuk u intereson më’ se çfarë çmimesh i jep industria vetes.

“Nuk e kuptoj pse njerëzit kujdesen kaq shumë nëse të tjerëve u interesojnë çmimet që ne i japim vetes. Për mua, ndoshta njerëzve thjesht nuk u intereson. Nuk më intereson kush i fiton çmimet e automobilave. Asnjë industri tjetër nuk pret që të gjithë të kujdesen për çmimet që do t’i japin vetes.” – ta Rogen.

Ceremonitë e çmimeve amerikane si Oscars, Grammy dhe Golden Globes kanë përjetuar të gjitha një rënie të mprehtë si në cilësi ashtu edhe në shikueshmëri gjatë viteve të fundit. Shumë ia atribuojnë këtë shfaqjeve të cilat janë kthyerv në platforma për aktorët aktivistë për të dhënë mesazhet e tyre politike.