Vendosni fjalën kyçe....

Pezullohen nga konkursi i bukurisë dhjetëra deve, pronarët i kishin dendur me botoks


Më shumë se 40 deve janë skualifikuar nga një konkurs bukurie në Arabinë Saudite pasi autoritetet kundërshtuan përdorimin e injeksioneve të Botox-it dhe ndryshimeve të tjera kozmetike.

Festivali i Devesë së Mbretit Abdulaziz të Arabisë Saudite, i cili filloi në fillim të këtij muaji në shkretëtirën verilindore të kryeqytetit saudit, Riad, fton mbarështuesit e deveve më të bukura që të konkurrojnë për rreth 60 milionë dollarë.

Juritë vendosin fituesin në bazë të formës së kokës, qafës, gungave, veshjes dhe qëndrimit të deveve, por injeksionet e botoksit dhe ndërhyrjet e tjera artificiale për t’i bërë devetë më tërheqëse janë të ndaluara.

Gjyqtarët në festivalin njëmujor po përshkallëzojnë bllokimin e tyre ndaj deveve të zgjeruara artificialisht, duke përdorur teknologjinë ‘e specializuar dhe përparuar‘ për të zbuluar ndërhyrjet njoftoi Agjencia shtetërore e shtypit Saudite (SPA).

Këtë vit, autoritetet zbuluan se dhjetëra kultivues kishin shtrirë buzët dhe hundët e deveve, kishin përdorur hormone për të përmirësuar muskujt, kishin injektuar kokat dhe buzët me Botox për t’i bërë ato më të mëdha, duke i fryrë pjesët e trupit me shirita gome dhe kishin përdorur mbushës për të relaksuar fytyrat e tyre.

Mbarështimi i deveve është një industri shumëmilionëshe dhe ngjarje të ngjashme zhvillohen në të gjithë rajonin.