Vendosni fjalën kyçe....

E padëgjuar më parë, në Itali prodhohet birra nga gjethet e ullirit


Një prodhues italian i birrës ka bashkëpunuar me kultivuesit e ullirit, për të prodhuar Birra Olea pranë Romës. Gjethet e ullirit janë përbërësi kryesor i pijes popullore.

Të ardhur nga Lazio lindore, pjesë të të cilit po përpiqen të rikuperohen nga një seri e gjatë tërmetesh që shkatërruan fshatra të tëra dhe shkatërruan pjesën më të madhe të ekonomisë lokale pesë vjet më parë, vendasit e shohin njoftimin si një fillim të ri.

Kompania e prodhimit tha se për të bërë birrën duhen qindra kilogramë gjethe ulliri. Gjethet vijnë direkt nga krasitja e pemëve që ndodhen pranë fabrikës së birrës. Coldiretti shtoi se birra është një shembull i një ekonomie rrethore dhe një specialitet lokal.

Profili i shijes së produktit përfundimtar përmban një shije tymi, të cilën fabrika e birrës ia atribuon gjetheve të ullirit. Përdorimi i gjetheve në procesin e birrës do të thotë gjithashtu se birra përmban polifenole, antioksidantë të fuqishëm.

Për më tepër, Coldietti shtoi se gjethet luajnë një rol në balancimin e hidhësisë dhe aciditetit të birrës. Përbërës të tjerë më tradicionalë janë uji, malti i elbit, malti i grurit e majaja.