Vendosni fjalën kyçe....

Miratimi për Biden bie më tej pasi mbi 70% thonë se vendi shkoi në drejtim të gabuar – Sondazhi i NBC


Numrat e këqij të sondazheve vazhdojnë të mundojnë Presidentin Joe Biden pasi sondazhi i fundit tregon se shumica, duke përfshirë pothuajse gjysmën e demokratëve, besojnë se vendi po shkon në drejtimin e gabuar.

Sondazhi i NBC News, i publikuar të dielën dhe i kryer midis 1000 të rriturve në SHBA, përfaqëson vetëm shifrat e fundit zhgënjyese të sondazhit për Biden. Miratimi i tij ka rënë vazhdimisht në shumicën e sondazheve, përfshirë ato të kryera nga NBC, me vlerësimin e fundit që qëndron në 42%, një rënie nga 49% në gusht dhe 53% në prill.

Më shumë se gjysma e të anketuarve thanë se nuk e miratojnë performancën e punës së Biden.

7 në 10 të anketuar thanë se besojnë se vendi po shkon në drejtimin e gabuar nën administratën e Biden. Të ndarë sipas partive, 93% e republikanëve thonë se vendi po shkon në drejtimin e gabuar, ndërsa 70% e të pavarurve janë dakord. Ndër demokratët 48% thanë se gjërat nuk po shkojnë në drejtimin e duhur.

Vetëm 22% thanë se vendi po shkon në drejtimin e duhur, sipas të dhënave të sondazhit.

Të anketuarit ishin më të ndarë se cila parti politike duhet të kontrollojë Kongresin pas zgjedhjeve afatmesme të vitit 2022 (47% për demokratët, 45% për republikanët) dhe mbi gjysma e të anketuarve besojnë se vitet më të mira të SHBA-së kanë kaluar tashmë.