Vendosni fjalën kyçe....

Popullariteti i Macron bie me 13% në mesin e të rinjve pasi Franca prezanton kartat e shëndetit dhe vaksinimin e detyrueshëm


Presidenti francez Emmanuel Macron ka humbur jo pak nga popullariti midis të rinjve pasi qeveria e tij njoftoi rregulla të reja në lidhje me lejet e shëndetit dhe vaksinimin e detyrueshëm për punonjësit shëndetësorë.

Miratimi për Macron u ul me 13 pikë midis njerëzve të moshës 18-24 vjeç, tregoi një sondazh nga agjencia e opinionit publik IFOP për gazetën Le Journal du Dimanche (JDD). Vlerësimi i mosmiratimit të presidentit në këtë grup qëndron në 51%.

Numri i atyre që nuk miratojnë politikat e presidentit u rrit me shtatë pikë midis njerëzve të moshës 25-34 dhe 35-49, duke arritur përkatësisht 68% dhe 66%.

Në të njëjtën kohë, Macron fitoi gjashtë pikë favorizuese midis pensionistëve dhe tre pikë midis atyre më të vjetër se 65 vjeç. Në këto grupe, miratimi i tij qëndron përkatësisht në 47% dhe 46%.

Duke filluar nga 21 korriku, në Francë do të kërkohet një leje shëndetësore për të hyrë në vendet e kohës së lirë dhe kulturore ku ka më shumë se 50 persona. Nga fillimi i gushtit, njerëzit duhet të tregojnë një leje shëndetësore për të darkuar në kafene dhe restorante dhe për të blerë në qendrat tregtare.

Këtë javë, Macron njoftoi se të gjithë punonjësit shëndetësorë duhet të vaksinohen deri më 15 shtator.

Rregulloret e reja u pritën me kundërshti nga një pjesë e publikut.