Vendosni fjalën kyçe....

Shtetet e G20 mbështesin planin për taksën globale ndaj kompanive të mëdha


Ministrat e financave të G20 kanë mbështetur një plan “historik” i cili do të shohë kompanitë shumëkombëshe të paguajnë “pjesën e tyre të drejtë” të taksave në të gjithë botën.

Plani për të luftuar shmangien e taksave vendos një normë minimale globale të taksave të korporatave prej 15%.

Ka të ngjarë të ndikojë në kompani si Amazon dhe Facebook.

Deri më tani, 132 vende kanë nënshkruar këtë marrëveshje kuadër, duke qenë kampionë nga Organizata për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (OECD).

Marrëveshja është një nxitje e mëtejshme për planin e nënshkruar nga udhëheqësit e ekonomive të mëdha të G7 në Cornwall një muaj më parë.

Ministrat e financave të G20 – të cilët përfaqësojnë 19 vende me ekonomitë më të mëdha dhe me rritjen më të shpejtë, si dhe Bashkimin Evropian – njoftuan mbështetjen e tyre pas një takimi dy-ditor në Venecia, Itali.