Vendosni fjalën kyçe....

Serbia e Rusia nisin stërvitjen e përbashkët ushtarake, Moska sfidon stërvitjen e NATO-s ‘Defender 21’


Teksa në Shqipëri po zhvillojet një nga stërvitjet më të mëdha të NATO-s në Europë që nga Lufta e Dytë Botërore, ‘Defender Europe 21’, Serbia e Rusia kanë nisur një stërvitje të përbashkët ushtarake pranë kryeqytetit të vendit, Beograd.

Ministritë respektive të mbrotjes thanë se stërivtja e 200 trupave speciale do të përfshijë ‘shkatërrimin e simuluar të një formacioni të paligjshëm ushtarak’, gjuajtjen me municione të vërteta dhe sulmet ‘anti-terroriste’.

Serbia ka një partneritet të ngushtë e tradicional me Serbinë ndër kohët e fundit ka bashkëpunuar ngushtësisht me Kinën.