Vendosni fjalën kyçe....

Hipoteza e çuditshme e profesorit: Diga në Turqi mund të përmbushë profecinë biblike për fundin e botës


Profesori amerikan Tom Meyer ka habitur jo pak teksa ka pohuar se digat në Turqi mund të çojnë në përmbushjen e profecise për mbërritjen e kohës së fundit sipas Biblës.

Sipas tij, përpara përmbushjes së profecisë në fjalë, të krishterët do të ‘ngrihen papritmas në qiell nga vetë Krishti për t’i shpëtuar gjykimit të tmerrshëm hyjnor që do të vijë’.

Ndërsa fatkeqësitë që tronditën botën vitin e kaluar, të tilla si pandemia globale e koronavirusit, nxitën spekulime rreth profecive të lashta apokaliptike, një studiues në vend të kësaj e ka lidhur këtë gjë me një projekt të veçantë të infrastrukturës në Turqi, i cili ai sugjeron se mund të çojë në Apokalipsin e përmendur nga Bibla.

Sipas Daily Express, Tom Meyer, një profesor i studimeve biblike në Shasta Bible College dhe Graduate School në Kaliforni, ka theksuar ndërtimin e një serie digash në Turqi, të cilat ‘kulmuan me digën e madhe Ataturk’ në lumin Eufrat . Ai thotë se ato ‘mund të jenë pa dashje duke hapur rrugën për përmbushjen e profecisë biblike brenda jetës sonë’.

“Profecia për të cilën ne shqetësohemi ka të bëjë me gjykimin e gjashtë nga shtatë rastet e regjistruara në librin e Zbulesës dhe do të ndodhë pak para Ardhjes së Dytë të lavdishme të Krishtit kur ai vret Antikrishtin dhe vendos mbretërimin e tij të vërtetë 1000-vjeçar në Jeruzalem.” – shpjegoi Meyer.

“Sipas Zbulesës, lumi i madh Eufrat do të thahet në mënyrë që mbretërit nga lindja të mund të marshojnë ushtritë e tyre drejt Jeruzalemit pa pengesa në mënyrë që të marrin pjesë në betejën e fundit të madhe kundër Jeruzalemit: Armagedonit.” – shtoi ai.

Dhe meqenëse diga Ataturkut mund të mbyllet, duke bërë që Eufrati të thahet në rrjedhën e poshtme’, mekanizmi që mund të përmbushë potencialisht profecinë është tashmë në vend, vuri në dukje profesori, duke kujtuar se si Turqia bllokoi Eufratin për të ndërtuar digën e projektuar në vitin 1990.

“Ky veprim, i cili ndodh në jetën tonë, bën që kombet në rrjedhën e poshtme të vuajnë mungesa të ujit dhe të fajësojnë Turqinë për bllokimin e ujit, një burim i çmuar në Gjysmëhënën Pjellore.” – tha ai.

Teknologjia tashmë e vendosur për të ndaluar rrjedhën e lumit Eufrat mund të jetë një pjesë tjetër e enigmës që e bën përmbushjen e librit të Zbulesës në jetën tonë një perspektivë të tmerrshme.” – shtoi ai.