Vendosni fjalën kyçe....

Twitter zgjeron hartën e bllokimeve edhe te bashkëpunëtorët e Trump, ndalon llogaritë e Powell dhe Flynn


Llogaritë në Twitter të Gjeneral Lejtënantit në pension Michael Flynn dhe avokates së tij, Sidney Powell, ishin të dy sot në listën e zezë.

Sipas Hill, ndalimet janë të përhershme.

Një zëdhënës i Twitter tha për Hill se llogaritë u ndaluan për shkak të lidhjeve të tyre me lëvizjen QAnon.

Ne kemi qenë të qartë se do të ndërmarrim veprime të forta për zbatimin e sjelljes që ka potencialin të çojë offline dhe duke pasur parasysh potencialin e rinovuar për dhunë që rrethon këtë lloj sjellje në ditët në vijim, ne do të pezullojmë përgjithmonë llogaritë që janë vetëm kushtuar ndarjes së përmbajtjes së QAnon ”, tha zëdhënësi.

Kjo vjen mes një raundi të paparë të censurës që ka synuar Presidentin Trump dhe aleatët e tjerë të profilit të lartë të administratës.

Facebook dhe Instagram kanë ndaluar në mënyrë të pacaktuar Presidentin Trump, duke çuar në përhapjen e alarmit edhe nga figura jo-politike dhe liberale si Glenn Greenwald dhe të famshmen Emily Ratajkowski.

Demokratët, përfshirë ish zonjën e parë Michelle Obama, u kanë bërë thirrje kompanive të “teknologjive të mëdha” të bëjnë bllokimet e përhershme.

Flynn shërbeu si Këshilltar i Sigurisë Kombëtare për një periudhë të shkurtër në fillim të administratës Trump përpara se të ishte subjekt i një beteje ligjore shumë-vjeçare për të pastruar emrin e tij pasi u akuzua për bërje të deklaratave të rreme në FBI.

Flynn u fal nga Presidenti Trump në nëntor 2020, pasi Departamenti i Drejtësisë paraqiti një kërkesë për të hedhur poshtë të gjitha akuzat federale kundër ish-Gjeneral Lejtnantit të dekoruar.

Të dy Flynn dhe Powell ishin takuar me Presidentin Trump gjatë muajve të fundit për të diskutuar rezultatin e zgjedhjeve.

Ron Watkins, ish administratori i bordit të mesazheve në internet 8Kun, u ndalua gjithashtu si pjesë e goditjes së Twitter kundër QAnon.