Vendosni fjalën kyçe....

Britania e Madhe miraton edhe vaksinën e Oxford-AstraZeneca


Vaksina Oxford-AstraZeneca është aprovuar për përdorim në Mbretërinë e Bashkuar, me dozat e para që do të jepen të hënën.

Do të ketë 530,000 doza në dispozicion nga java e ardhshme dhe qendrat e vaksinimit tani do të fillojnë të ftojnë pacientët për injeksionin.

Grupet e përparësisë për imunizim janë identifikuar tashmë, duke filluar me banorët e shtëpive të kujdesit, mbi 80 vjeç dhe punonjësit e shëndetit dhe kujdesit.

Kjo vjen ndërsa miliona të tjerë në Angli vendosen në kufizimet e nivelit të katërt.

MB ka urdhëruar 100 milion doza të vaksinës së re – mjaftueshëm për të vaksinuar 50 milion njerëz.

Përfundimisht të gjithë nga 50 vjeç dhe të rriturve të rinj me kushte shëndetësore do t’u ofrohet një dozë në fazën e parë të përhapjes – më shumë se 25 milion njerëz në total.

Shpresohet që rreth dy milion pacientë në javë së shpejti mund të vaksinohen me dy vaksina të miratuara tani.

Të martën, 53,135 raste të reja Covid u regjistruan në Mbretërinë e Bashkuar – rritja më e lartë e ditës së vetme që nga fillimi i testimit në masë – si dhe 414 vdekje të tjera brenda 28 ditëve të një prove pozitive.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *