Vendosni fjalën kyçe....

Industria gjermane e automobilave e varur nga tregu kinez


Tregu kinez ka provuar edhe një herë të jetë “shtylla më e rëndësishme” e industrisë globale të automobilave dhe e prodhuesve gjermanë në veçanti, sipas një raporti të firmës globale për këshillim Ernst & Young (EY).

Pjesa e Kinës në shitjet botërore të prodhuesve gjermanë të makinave në tremujorin e tretë u rrit nga 35.7 për qind në 39.2 për qind nga viti në vit, sipas Autoblog.

Gjatë valës së parë të COVID-19 në tremujorin e dytë, 51 për qind e të gjitha makinave të reja nga prodhuesit gjermanë u ishin shitur blerësve në Kinë.

Tre prodhuesit kryesorë gjermanë Volkswagen, BMW dhe Daimler kanë përfituar “mbi mesataren” nga rimëkëmbja e tregut në Kinë, pasi shitjet e tyre në tremujorin e tretë në Kinë u rritën me nëntë për qind krahasuar me vitin e kaluar, vuri në dukje EY.

Në të njëjtën kohë, shitjet e prodhuesve gjermanë të makinave në Evropën Perëndimore ranë me katër për qind dhe në SHBA me madje 14 për qind, sipas një raporti të EY.

Pas një rënie masive në të ardhurat globale, si dhe shitjeve të njësive në tremujorin e dytë për shkak të krizës COVID-19, kompanitë e 17 grupeve të automjeteve të analizuara në të gjithë botën ishin “dukshëm më të mira” në tremujorin e tretë, thuhet në raport.

Të ardhurat e grupeve të automjeteve të analizuara u rritën me 53 për qind krahasuar me tremujorin e mëparshëm, ndërsa shitjet e njësive të reja të automjeteve u rritën me 46 për qind.

Sidoqoftë, krahasuar me vitin e kaluar, prodhuesit e makinave në botë nuk kanë arritur ende nivelin e vitit të kaluar, thuhet në raport. Për sa i përket të ardhurave dhe shitjeve, prodhuesit e makinave të analizuara ishin pesë për qind nën nivelet e para krizës.