Vendosni fjalën kyçe....

Sondazhi-Masat shtrënguese në Gjermani mbështeten nga mbi gjysma e popullsisë


Bllokimi i ri në Gjermani, sipas të cilit të gjithë dyqanet thelbësore janë detyruara të mbyllen dhe mësimi do të kryhet në distancë, mbështetet nga 73 % e publikut, sipas një sondazhi të “YouGov”.

“Vetëm 20 % e të anketuarve i kundërshtuan masat, ndërsa 7 % nuk bënë asnjë koment”, vlerësoi sondazhi.

Bllokimi u miratua edhe midis mbështetësve të Alternativës për Gjermaninë (AfD), partia e ekstremit të djathtë të opozitës, që kryeson kritikat ndaj përgjigjes pandemike të qeverisë në parlament, me 51 % pro dhe 43 % kundër.