Vendosni fjalën kyçe....

Auditimi zbulon se makineritë e votimit “Dominion” u krijuan për të mundësuar manipulimin e votave në Michigan


Auditimi i urdhëruar nga gjykata arrin në përfundimin se makineritë e votimit Dominion ishin krijuar me qëllim për të ‘krijuar mashtrim sistemik’ në Michigan

Një auditim i makinave të votimit Dominion të përdorura në Michigan arriti në përfundimin se sistemet janë krijuar për të mundësuar mashtrimet zgjedhore, duke mbështetur pretendimet e presidentit Donald Trump për parregullsi. Zyrtarët shtetërorë e kanë kritikuar raportin.

Auditimi mjeko-ligjor i urdhëruar nga gjykata, i kryer nga Grupi i Operacioneve të Sigurimit të Aleatëve (ASOG), zbuloi se sistemet Dominion në Antrim County, Michigan regjistruan një normë tronditëse 68 përqind të gabimit ndërsa po përpilonin votat. Raporti vuri në dukje se softueri i gabuar tejkalon ‘shkallën e lejuar të gabimit të zgjedhjeve’ prej 0.0008 përqind të vendosur nga Komisioni Federal i Zgjedhjeve.

Në mënyrë tronditëse, auditorët pretenduan se gabimet e përhapura ishin një tipar, jo një e metë, duke deklaruar se sistemi i votimit ‘qëllimisht’ gjeneron një numër të lartë të gabimeve të votave të cilat më pas mund të përdoren për të manipuluar numrin e votave.

“Ne konkludojmë se Sistemi i Votimit Dominion është krijuar me qëllim dhe bën gabime të qenësishme për të krijuar mashtrim sistemik dhe për të ndikuar në rezultatet e zgjedhjeve.”

Raporti paraprak gjithashtu zbuloi se kishte përpjekje për ‘manipulim të provave’. Analiza zbuloi se më 21 nëntor, një ‘përdorues i paautorizuar u përpoq pa sukses të zeronte rezultatet e zgjedhjeve’, thanë auditorët. Raporti gjithashtu zbuloi se të gjitha regjistrat e sigurisë nga Dita e Zgjedhjeve, dhe ditët para dhe pas 3 nëntorit, ishin zhdukur.