Vendosni fjalën kyçe....

Pesë persona në Fier duhet të plotësojnë formularin e pasurisë


Pesë personave në Fier u është dërguar formulari i vetëdeklarimit të burimit të pasurisë.

Ata janë dënuar për vepra të ndryshme penale si vrasje, shfrytëzim prostitucioni e pengmarrje e dyshohet se e kanë vënë pasurinë në mënyrë të paligjshme.

Bëhet fjalë për shtetasit Bledar Qemalaj, Arjan Rushi, Roland Sota e Marteos Pasho, banues në Fier si dhe Enri (Gazmir) Ajdinaj, banues në Ballsh.

Njoftimi

OFL, 7 dhjetor

Vijon pa ndërprerë Operacioni Forca e Ligjit, në zbatim të detyrave të përcaktuara në Aktin Normativ të datës 31 janar 2020.

Në kuadër të zbatimit të Ligjit Special për masat pasurore ndaj individëve të dënuar apo akuzuar për krim të organizuar apo krime të rënda, OFL i ka nisur kërkesat me shkrim për vetëdeklarimin e burimeve të pasurisë, shtetasve:

B.Q., banues në Fier, i dënuar për veprat penale “Vrasja me paramendim” dhe “Trafikimi i narkotikëve”;

A.R., banues në Fier, i dënuar për veprat penale “Vrasja me paramendim” dhe “Vjedhja me armë”;

R.S., banues në Fier, i dënuar për veprën penale “Shfrytëzimi i prostitucionit në rrethana rënduese”;

M.P., banues në Fier, i dënuar për veprën penale “Vrasja në rrethana të tjera cilësuese”;

E.(G.) A., banues në Ballsh, i dënuar për veprën penale “Shtrëngimi me anë të kanosjes ose dhunës për dhënien e pasurisë”.

Këta individë, si subjekt i Ligjit Special, duhet t’u përgjigjen me shkrim, brenda 48 orësh, të gjitha pyetjeve të OFL-së dhe më pas, përgjigjet e marra do t’i dërgohen SPAK-ut, për veprime të mëtejshme.

OFL është në veprim të pandërprerë dhe në kryerje të veprimeve komplekse për vendosjen e sekuestrove emergjente mbi pasuritë e dyshuara të përfituara nga krimi, si dhe për dërgimin e formularëve të vetëdeklarimit të gjithë personave që janë subjekt i Ligjit Special.

OFL do të informojë publikun në vijimësi për të gjitha nismat procedurale dhe operacionet ekzekutive që do të kryejë.