Vendosni fjalën kyçe....

Biden: Do t’i kërkoj amerikanëve të mbajnë maskat për 100 ditë


Presidenti i zgjedhur amerikan Joe Biden ka thënë se do t’u kërkojë amerikanëve që të mbajnë maska ​​për 100 ditët e tij të para në detyrë për të kufizuar përhapjen e koronavirusit.

Ai i tha CNN-it se besonte se do të kishte një “zvogëlim të ndjeshëm” në rastet e Covid-19 nëse çdo amerikan do të mbante një maskë në fytyrë.

Biden gjithashtu tha se ai do të japë urdhër që maskat ​​të mbahen në të gjitha ndërtesat qeveritare.

SHBA ka regjistruar 14.1 milion raste dhe 276,000 vdekje nga Covid-19, më shumë nga çdo vend tjetër në botë.

Çfarë tha Biden për maskat?

Në një intervistë me CNN, Biden tha: “Ditën e parë që do të jem përuruar do t’i kërkoj publikut të mbajnë maskat për 100 ditë. Vetëm 100 ditë me maska, jo përgjithmonë. Njëqind ditë.”

Ai shtoi: “Unë mendoj se do të shohim një ulje të konsiderueshme nëse ndodh kjo”.

100 ditët e para të një presidence të re është simbolikisht e rëndësishme në SHBA-të dhe shihet si një matës se si një president do t’i kryejë gjërat.

Biden tha gjithashtu se do të mbante Dr Anthony Fauci, ekspertin e lartë të sëmundjeve infektive të SHBA-së, si këshilltar kryesor mjekësor në ekipin e administratës së re.