Vendosni fjalën kyçe....

BE-ja vendos shtyrjen e bisedimeve për çeljen e negociatave me Tiranën e Shkupin


Bashkimi Europian ka vendosur të shtyjë bisedimet për çeljen e negociatave me Shqipërinë e Maqedoninë e Veriut.

Vendimi është marrë nga ambasadorët e vendeve të BE-së.

Sipas Komitetit të Përfaqësuesve të Përhershëm (Coreper) Shqipëria nuk është akoma e gatshme të mbajë konferencën e parë ndërqeveritare me BE-në, pasi ka ende punë për të bërë për kushtet e vendosura në mars 2020.

Sipas ambasadorëve, Shqipëria ka kryer një sërë reformash por ka ende punë për të bërë për të përmbushur kushtet.

Ndërsa për Maqedoninë e Veriut, komiteti tha se vendimi për të do merret pasi të zgjidhë problemet me Bullgarinë. Kjo e fundit ka vendosur bllokimin e bisedimeve me Shkupin zyrtar.

Sipas Sofjes zyrtare, gjuha që përdor Maqedonia e Veriut është një dialekt i bullgarishtes dhe se në Bullgari nuk ka asnjë pakicë maqedonase.